Cookie felhívás

Közlemények

Békés Megye Összefog

2020. április 3. 13:42


Tisztelt Polgármester Úr!
A Békés Megyei Önkormányzat létrehozta a bekesmegyeosszefog.hu weboldalt. Célunk az, hogy összekapcsoljuk azokat, akik önkéntesen segítséget szeretnének nyújtani a koronavírus-járvány elleni küzdelemben azokkal, akik segítségre szorulnak.
A felületen jelentkezők a bevásárlásban, postai csekkek befizetésében, recept, gyógyszer kiváltásában, személyszállításban, tanításban, távoktatási eszköz igénylésében, és bármilyen más egyéb igény esetén kérhetnek segítséget. A segítők önkéntes munkájukat, anyagi támogatásukat, oktatást, eszközöket, ingatlanokat, szállítást, szolgáltatásnyújtást, informatikai segítséget és véradást ajánlhatnak fel.
Most van itt az ideje annak, hogy Békés megye települései egy közös ügy érdekében összefogjanak!
A Megyeházán munkacsoportot hoztunk létre, amely a bejövő igényeket és felajánlásokat koordinálja. A jelentkező segítőkről és segítségre szorulókról napi szinten tájékoztatjuk az adott település polgármesterét, hogy a helyi szempontokat figyelembe véve a legoptimálisabban köthessük össze a támogatást nyújtó és kérő embereket. Ha valahol hiány van segítségből és segítőkből, akkor a felajánlásokat és a jelentkezőket a legközelebbi olyan településre irányítjuk, ahol igény van rájuk. így közösen elérhetjük azt, hogy megyénk lakói közül senki se szenvedjen hiányt.
Kérjük, segítse az ügyet, és látogasson el a bekesmegyeosszefog.hu weboldalra, valamint Ön is, és munkatársai osszák meg a rendelkezésükre álló Facebook oldalakon és médiafelületeken ezt a honlapot azért, hogy minél több segíteni szándékozóhoz és segítségkérőhöz eljusson a kezdeményezés híre Békés megyében!
Békéscsaba, 2020. április 2.
Üdvözlettel: Zalai Mihály