Cookie felhívás

Közlemények

Őstermelői Érvénysség Felhívás

2020. február 13. 11:27


 

Tisztelt Ügyfelünk!

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara nyilvántartása alapján Ön 2020. február 11-én olyan hatályos mezőgazdasági őstermelői igazolvánnyal rendelkezett, amelyhez még nem tartozott a 2020. évre szóló hatályos értékesítési betétlap. Tájékoztatjuk, hogy érvényes őstermelői igazolvány esetén minősül őstermelőnek. Az őstermelői igazolvány akkor érvényes, ha az igazolvány és a hozzá tartozó értékesítési betétlap egyidejűleg hatályos.

Amennyiben a mezőgazdasági őstermelői igazolványról szóló 436/2015. (XII.28.) Korm. rendelet 3. § (6) bekezdésére figyelemmel 2020. március 20. napjáig értékesítési betétlap kiváltását kérelmezi, úgy az értékesítési betétlap 2020. január 1. napjától hatályosnak minősül, melynek okán az őstermelői igazolványa is 2020. január 1. napjától érvényesnek tekinthető.

Amennyiben Ön, vagy közös őstermelői tevékenység folytatása esetében családtagja a folyamatos őstermelői jogviszony fenntartásában érintett lehet (pl. biztosítási okok miatt), kérjük, hogy március 20-ig, a várható torlódások elkerülése érdekében minél hamarabb keresse fel a bejelentett állandó lakóhelye, vagy a tartózkodási helye szerinti megyében található NAK megyei igazgatóság bármelyik ügyfélszolgálati irodáját az ügyintézés céljából.

Amennyiben tájékoztató levelünk kézhezvételét megelőzően Ön már intézkedett a 2020. évre vonatkozó értékesítési betétlap kérelmezéséről, úgy kérjük, levelünket tekintse tárgytalannak.

Az érvényesítéssel, annak módjával és a szükséges dokumentumokkal kapcsolatban további információkat talál a Kamara portálján:

Érdemes időben gondoskodni a 2020-as betétlapról
Ha őstermelő, ellenőrizze a 2020. évi értékesítési betétlapját!

Az ügyfélszolgálati irodák elérhetőségeit megtalálja honlapunkon