Cookie felhívás

Közlemények

Adategyeztetés

2022. október 26. 5:47


Megkezdődik a 2022. évi egységes kérelmekhez kapcsolódó adategyeztetés 

 

2022. október 20-án megkezdődik a területalapú egységes kérelmeket érintő egyes hibákat tartalmazó adategyeztető végzések kiküldése az ügyfeleknek, vagy azok képviselőinek.

Az előző évhez hasonlóan 2022-ben is az adategyeztetésre felszólító végzéseket kizárólag elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül küldjük ki. Ez azt jelenti, hogy – a saját ügyfélkapus benyújtástól eltekintve – NEM az érintett gazdák, hanem a képviselőik (meghatalmazottak, elsődleges képviselő, kamarai meghatalmazottak) kapják meg a végzéseket.

Tájékoztatjuk a gazdálkodókat, hogy a korábbi évekhez hasonlóan:

  • a fizikai blokkok területével összefüggő idei keresztellenőrzés (túligénylés-, ráfedés-, átfedés vizsgálat) és adategyeztetés egy körben valósul meg,
  • az ügyfelek a Magyar Államkincstár (a továbbiakban: Kincstár) honlapján, az egységes kérelem benyújtása kapcsán már megismert menüpont alatt, az adategyeztetésre felszólító végzés átvételét követő első naptári naponjelszó nélkül érhetik el az adategyeztetés célját szolgáló elektronikus rögzítő felületet („W0229 adategyeztetés I. kérelem”),
  • az előzetes adategyeztetésnél megismert módon kell benyújtani ügyfélkapun keresztül a felülvizsgált területadatokat és parcellarajzokat tartalmazó mentett adatokat,
  • a W0229 kérelmet a végzés letöltésétől (kézhezvételétől) számított 10 napon belül kötelező kitölteni és benyújtani.

Felhívjuk a figyelmet, hogy amennyiben az adategyeztetésre felszólító végzésben foglaltak teljesítésének a végzésben megjelölt határidőben a gazdálkodó nem tesz eleget vagy nem elektronikus úton tesz eleget, abban az esetben a bejelentését a Kincstár a döntés meghozatalánál nem veszi figyelembe, és az ügyfél érintett területeire vonatkozó jogszerű földhasználatát ellenőrzi.

Az adategyeztetéssel kapcsolatban minden érintett gazdálkodónak a Kincstárnál nyilvántartott e-mail címére tájékoztatást küldünk.

Amennyiben a jelen tájékoztató és a vonatkozó jogszabályok között ellentmondás vagy eltérés merül fel, abban az esetben a jogszabályok az irányadóak.