Cookie felhívás

Közlemények

Toleranciát az éveknek

2019. október 31. 14:53


„Toleranciát az éveknek” elnevezéssel közlekedésbiztonsági rendezvényt hirdet a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság. A program célja, hogy felhívják – az egyik legveszélyeztetettebb korosztály – az idősebbek figyelmét a közlekedés veszélyeire és a balesetek megelőzésének lehetőségire.„Toleranciát az éveknek” elnevezéssel közlekedésbiztonsági rendezvényt hirdet a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság. A program célja, hogy felhívják – az egyik legveszélyeztetettebb korosztály – az idősebbek figyelmét a közlekedés veszélyeire és a balesetek megelőzésének lehetőségire.A figyelemfelhívó rendezvény 2019. november 27-én, Tarhoson a Közösségi Házban (Dózsa utca 2.) kerül megrendezésre, 09,00 órai kezdettel.

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság és a Békési Rendőrkapitányság által szervezett rendezvényen a résztvevők hasznos ismereteket sajátíthatnak el az alábbi programok segítségével:

Előadások:

– Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek alakulása Békés megyében. A balesetek legfőbb okai, elkerülésének lehetőségei.Előadó: Pardi Ildikó r.alezredes a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság titkára
– Az idősebbek balesetmentes közlekedését elősegítő hasznos tanácsok.
Előadó: Benkő Mihály, a Békés Megyei Vizsgaszervezési és Utánképzési Osztály Vezetője,
– Időskorban előforduló leggyakoribb sérülésekElőadó: Gyebnár József a Békéscsabai Mentőállomás mentőtisztje

KRESZ szabályainak felelevenítése szórakoztató formában.Elsősegélynyújtással kapcsolatos bemutatók.Részegszemüveg kipróbálásának lehetősége.Az idősek fórum keretében választ kaphatnak közlekedési témájú problémáikra, kérdéseikre.Minden érdeklődőt szeretettel várunk!