Cookie felhívás

Közlemények

Közigazgatási rezsicsökkentés

2015. június 11. 6:10


A Kormány célul tűzte ki az állampolgárok és a vállalkozások széles körét terhelő fizetési kötelezettségek enyhítésére irányuló állami rezsicsökkentést.

A Kormány döntött arról, hogy 10 milliárd forint összegű közigazgatási rezsicsökkentést hajt végre, melyet az állampolgárok véleményének és javaslatainak felhasználásával kíván megvalósítani.

Ennek érdekében az állampolgárok és vállalkozások bevonásával konzultációt kezdeményez. A konzultációban részt vevők számos hatósági eljárással kapcsolatos igazgatási szolgáltatási díj és illeték megszüntetésével összefüggésben fejthetik ki véleményüket, továbbá javaslatot tehetnek egy-egy további, általuk fontosnak tartott hatósági eljárás díjmentessé tételére.

 

A konzultáció keretében az állampolgárok és a vállalkozások számára külön kérdőív került összeállításra, melyek kitöltése önkéntes és anonim. A két kérdőíven 9-9 hatósági eljárás díjának vagy illetékének csökkentésére, megszüntetésére tehet javaslatot a kitöltő, valamint lehetősége van további 1-1 díj vagy illeték csökkentését, megszüntetését ajánlani.

A kérdőívek kitöltésére 2015. június 5-től 2015. augusztus 6-ig van lehetőség.

A konzultáció lefolytatásának formái:

 

  • Papíralapú konzultáció

 

Az állampolgároknak lehetőségük van a kérdőíveket papír alapon kitölteniük, és leadniuk a Kormányhivatalok ügyfélfogadásra nyitva álló helyiségeiben

  • Internetalapú konzultáció

 

A kérdőív kitölthető a www.kormanyhivatal.hu honlapon keresztül is. Az online kérdőívek kitöltésére 2015. augusztus 6-án 24.00 óráig nyílik lehetőség.